Netradiční výuka ruštiny v Ruském středisku vědy a kultury v Praze

ruskCo nás čeká? Jaké to tam asi bude?
Tak s takovými otázkami v očích přijížděli studenti našeho gymnázia na návštěvu Ruského střediska vědy a kultury v Praze. Po milém přivítání si studenti prohlédli budovu RSVK, navštívili knihovnu se 17 ooo svazky, vstoupili do křišťálového sálu, ve kterém se konají recepce, koncerty a jiné kulturní akce. Další program pokračoval návštěvou výstavy Barvy Uralu, sestavenou z obrazů významných umělců Jekarinburgu. Hlavním cílem návštěvy RSVK byla vyučovací hodina vedená rodilou mluvčí a vedoucí kurzů ruského jazyka Jekatěrinou Zubkovskou. Studenti si zábavnou formou zopakovali nástrahy azbuky, důležité komunikační fráze a pracovali s textem písně z animované pohádky Lvíče a želva.
Vřelé přijetí, profesionální přístup, nabídka výukových a metodických materiálů, tak lze charakterizovat návštěvu v Ruském středisku vědy a kultury v Praze dne 15. 10. 2014.

Příspěvek byl publikován v rubrice ruština a jeho autorem je Miluše Kučerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *