Informace o studiu a přijímacím řízení

27.říjen 2006

Gymnázium,Vrchlabí, Komenského 586
Komenského 586, 543 01 Vrchlabí
 

Informace o studiu

 Ve školním roce 2007/2008 bude otevřena jedna třída čtyřletého  studia(7941K/401) a jedna třída osmiletého studia (7941K/801).

 Na Gymnáziu Vrchlabí se vyučují základní všeobecně vzdělávací předměty, jazyk anglický, německý, francouzský, případně  ruský. V posledních dvou ročnících studia mohou studenti   volit tři předměty z řady nabízených možností eminářů /konverzace v cizím  jazyce, dějiny umění, semináře z přírodovědných předmětů, literární seminář,výpočetní technika, matematika, fyzika aj./. Studium je  zakončeno maturitní zkouškou.

 Studentům vrcholovým sportovcům jsou umožňovány studijní úlevy vzhledem k jejich reprezentaci v oddílech nebo v reprezentaci  České republiky.

 Škola je připojena na internet,má vlastní internetovou stránku ( www.gymvr.cz ), na které lze najít další informace. Všichni studenti mají též  možnost užívat vlastní e-mailové adresy a přistupovat na internet.

Přijímací řízení:

 Přijímací řízení se koná v dubnu (23.4.2007). Pozvánku k přijímací  zkoušce zašle ředitel střední školy uchazeči nejpozději do čtrnácti dnů před  jejím konáním.

  Uchazeči o čtyřleté studium na naší škole, kteří budou konat  přijímací zkoušku, budou zkoušeni z jazyka českého a matematiky. Z každé z těchto zkoušek a za prospěch v 1. a 2. pololetí 8. třídy. a v 1. pololetí 9.třídy. se vytvoří pořadí a z nich celkové pořadí. Vážnost jednotlivých částí je 1:1:1. Bude také přihlíženo k výstupnímu hodnocení. Pokud žák má výborný studijní průměr ve  všech třech sledovaných obdobích, může být přijat bez přijímacích  zkoušek (v roce 2006 to bylo do 1.20) Poměr přihlášení / přijatí byl 37/30.  Tuto skutečnost dodatečně stanoví a oznámí přijímací komise na základě  počtu přihlášek. 

   Uchazeči o osmileté studium gymnázia budou všichni zkoušeni ze  všeobecného přehledu /český jazyk, matematika, přírodověda,  vlastivěda/ . Z těchto  částí  a z prospěchu v 1. a 2. poletí 4. třídy a v 1. pololetí 5.třídy se  vytvoří jednotlivá pořadí a z nich celkové  pořadí.  Vážnost  jednotlivých  částí  je  2:1.  V roce 2006  poměr přihlášení / přijatí byl  38 / 30.

 K přípravě na přijímací  zkoušky doporučujeme např. Testy z českého jazyka pro 5. roč. ZŠ, 9. roč. ZŠ, Testy z matematiky pro 5. roč. ZŠ, 9. roč. ZŠ,  publikace vydalo Educo, Přijímací zkoušky z českého jazyka na 8. letá gymnázia, Přijímací zkoušky z českého jazyka pro SŠ, vydala Fortuna aj. 

Své dotazy můžete psát na gymnasium@gymvr.cz 

 Všem zájemcům o studium na naší škole přejeme mnoho úspěchů  v přijímacím řízení!

Vrchlabí 16.10.2006

Mgr. Miroslav Šafránek

ředitel školy

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.