Informace o přijímacím řízení

19.leden 2011

Ve školním roce 2011/2012 bude otevřena

jedna třída čtyřletého  studia (79-41-K/41 Gymnázium)

30studentů

jedna třída osmiletého studia (79-41-K/81 Gymnázium).

30studentů

Přihlášky:

Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zletilý uchazeč, nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli školy do 15. března 2011. Formulář přihlášky může dostat uchazeč na základní škole nebo je možné ho stáhnout na stránkách MŠMT. Může být vytištěn na černobílé tiskárně. (www.msmt.cz/vzdelavani/nove-formulare-prihlasek-vzory)

Přijímací zkouška:

Čtyřleté studium
Přijímací zkouška pro čtyřleté studium se koná ve dnech 26.4. a 27.4. 2011. Studenti budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ a výsledků testu z obecných studijních předpokladů (Scio). Poměr váhy test : prospěch je 1:1.
Do žebříčku prospěchu se započítávají známky z prvního a druhého pololetí osmého a prvního pololetí devátého ročníku.( ČJ, 1. cizí jazyk, ON, D, Z, M, Fy, Ch, Př)

Za každé umístění v okresním kole předmětové olympiády během 6. – 9. ročníku ZŠ (Matematická olympiáda, Fyzikální olympiáda, Chemická olympiáda, Biologická olympiáda, Soutěže v cizích jazycích, Olympiáda v českém jazyce, Dějepisná olympiáda, Zeměpisná olympiáda,) na 1. – 3. místě se připočítává 5 bodů – musí být doloženo ověřenou kopií diplomu(razítko školy). Za každé umístění na 1. – 3.  místě v krajském a vyšším kole předmětové olympiády během 6. – 9. ročníku ZŠ (Matematická olympiáda, Fyzikální olympiáda, Chemická olympiáda, Biologická olympiáda, Soutěže v cizích jazycích, Olympiáda v českém jazyce, Dějepisná olympiáda, Zeměpisná olympiáda,) se započítává 10 bodů – musí být doloženo ověřenou kopií diplomu (razítko školy).

Osmileté studium

Přijímací zkouška pro osmileté studium se koná ve dnech 26. 4. a 27. 4. 2011.  Studenti budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ a výsledků testu z obecných studijních předpokladů (Scio). Do výsledného žebříčku se započítávají známky z prvního a druhého pololetí čtvrtého ročníku a prvního pololetí pátého ročníku. Poměr váhy test : prospěch je 2:1.

Škola má vlastní internetovou stránku (www.gymvr.cz ), na které lze najít další informace.  Své dotazy můžete psát na gymnasium@gymvr.cz

Vrchlabí 19. 1. 2011                                                                 Mgr. Miroslav Šafránek

ředitel školy

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.