Úspěchy našich sportovců

15.únor 2013

Eva Samková má první vítězství ve Světovém poháru
A je to tady, juniorská mistryně světa ve snowboardcrossu Eva Samková si připsala první vítězství ve Světovém poháru v kariéře! Závodu v Blue Mountain navíc dominovala od první do poslední jízdy. Po zranění v loňském roce, kdy Eva úspěšně odmaturovala, je to slibný návrat k nadějně rozjeté sportovní kariéře.
Lucie Charvátová je členkou repezentačního družstva v běhu na lyžích, kde sbírá cenné body. Lucka se na Mistroství světa juniorů v Liberci umístila 2 x na 16. místě (v klasickém sprintu a na volné pětce intervalovým startem). Podařilo se jí výborně rozběhnout štafetu, kde předávala na 5. místě a štafeta si v cíli doběhla pro 9. místo. Svými výbornými výkony se nominovala i na Mistrovství světa dospělých do Val di Fiemme (ITA) na konci února, kde s ní vyběhne na trať i naše bývalá studentka Kája Grohová. Určitě jim všichni budeme držet palce!
Snowboardista Dušan Kříž vykročil k OH Soči 2014
Snowboardista Dušan Kříž zazářil na Mistrovství světa v kanadském Stonehamu, které se konalo ve dnech 14. – 21. ledna. V disciplíně BigAir vybojoval krásné jedenácté místo, přestože soutěžil v této disciplíně poprvé. V další disciplíně – SlopeStyle – získal 29. místo, a splnil tím jednu z podmínek pro kvalifikaci na olympijské hry, podle které je potřeba se umístit do 30. místa na mistrovství světa nebo světovém poháru. Vybojované umístění je v Křížově kariéře doposud nejlepší a je na něj patřičně hrdý.
Petra Volfová nás reprezentuje na Mistrovství světa ve skialpinismu v Itálii, kde po úvodním závodu ve sprintu obsadila 6. místo. Gratulujeme!
Ve sjezdovém lyžování nás úspěšně reprezentují Marcela Hartigová a Pavel Fišer ze třídy 1.B, kteří na závodech Vist -Stöckli cup v Herlíkovicích obsadili v obřím slalomu 1. místo, a Marcela se tak dostala do čela série těchto závodů. Dařilo se jí i na republikových závodech v Bílé, kde obsadila ve slalomu 2. místo. Gratulujeme!
V běhu na lyžích si na republikových závodech nejlépe poradila s tratí Pája Pacholíková, která obsadila pěkné 6. místo, Martina Řádová byla 10. a Petra Hančová 11. Z chlapců si doběhl pro 15. místo Ondra Matěják. Tak ať se daří i v dalších závodech!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.