Studentský Parlament Gymnázia Vrchlabí

5.červen 2013

Vážení studenti,
po obnovení webových stránek SPGV (Studentského Parlamentu Gymnázia Vrchlabí – upravili jsme název tak, aby v něm bylo i jméno školy, a slovo „školní“ jsme nahradili slovem „studentský“, protože náleží opravdu hlavně studentům – se budete moci pravidelně dozvídat o dění a činnostech SPGV, jehož dva zástupci jsou v každé třídě.

V této nové etapě života parlamentu bychom rádi vyzvali vás, studenty, abyste se účastnili činností, které bude SPGV provozovat. Chtěli bychom znát váš názor na problémy, které se vyskytnou, ale i odezvy na věci, které se povedly. Vnímejte váš parlament jako nástroj komunikace mezi vámi a vedením školy, které zcela jistě projeví zájem a porozumění k tématům, která se dospělým mohou zdát zbytečná, ale pro vás/nás jsou leckdy velmi důležitá.

Složení parlamentu je v současné době takovéto:
Předsedkyně SPGV – Míša Hanušová 3.B
Místopředsedkyně SPVG – Káťa Petříková 2.B
Tisk a zprávy – Michal Kosina 6.A
Grafické a prezentační služby – Dan Bachtík 6.A
Pokladník – Andrea Sinková 1.B
Technický servis – Jan Benčík 7.A
Zástupce pedag.sboru – Jaroslav Bareš
+ zástupci jednotlivých tříd (2 z každé třídy, jejichž jména jsou k nahlédnutí na SPGV boardu na hlavní chodbě)

SPGV si v současné době vytyčil následující úkoly:

a) dokončit akci „trička“
b) zaktivovat koncept třídních výletů
c) předělat prostor studovny na opravdovou studovnu

Tyto zdánlivě snadné úkoly vyžadují od nás (pro vás) docela značné úsilí, a proto budeme vděční za jakoukoliv (hlavně morální) podporu a vaši ochotu se zapojit do práce spojené s SPGV. I malá pomoc je pomoc, a proto kdokoliv by měl nějaký nápad, či iniciativu, která by mohla studentský život na naší škole zpříjemnit a zkvalitnit, nebojte se přijít a pobavíme se o tom.

S tím souvisí i náš dík - vám studentům – za promptní vyplnění anketních lístečků týkajících se studentských preferencí ohledně školních výletů. Již jsme obdrželi všechny anketní lístky i s podpisy zpět, a máme pro vás připraveny výsledky, které uveřejníme do konce tohoto týdne na stránkách studentského parlamentu (ve výběru na hlavní stránce školy). Jsou velmi zajímavé, a zcela jseně vypovídají o představách a přáních nás všech.

Děkujeme vám za pozornost, a přejeme vám krásné a inspirující dny na této škole. A zůstaňte s námi!

za SPGV     Míša Hanušová a Jaroslav Bareš

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.