Informace o studiu ve školním roce 2008/2009

22.listopad 2007

Ve školním roce 2008/2009 bude otevřena jedna třída čtyřletého  studia (79-41-K/401 Gymnázium – všeobecné) a jedna třída osmiletého studia (79-41-K/81 Gymnázium).

  Na Gymnáziu Vrchlabí se vyučují základní všeobecně vzdělávací předměty, jazyk anglický, německý, francouzský, případně  ruský. V posledních dvou ročnících studia mohou studenti   volit tři předměty z řady nabízených možností seminářů / konverzace v cizím  jazyce, dějiny umění, semináře z přírodovědných předmětů, literární seminář, výpočetní technika, matematika, fyzika aj./. Studium je  zakončeno maturitní zkouškou.
  Studentům – vrcholovým sportovcům jsou umožňovány studijní úlevy vzhledem k jejich reprezentaci v oddílech nebo v reprezentaci  České republiky.
  Škola je připojena na internet, má vlastní internetovou stránku ( www.gymvr.cz ), na které lze najít další informace. Všichni studenti mají též  možnost užívat vlastní e-mailové adresy a přistupovat na internet.

Přijímací řízení:
  Přijímací řízení se koná v dubnu ( 21. 4. 2008 ).  Pozvánku k přijímací  zkoušce zašle ředitel gymnázia uchazeči nejpozději do čtrnácti dnů před  jejím konáním.

   Uchazeči o čtyřleté studium na naší škole,  kteří budou konat  přijímací zkoušku, budou zkoušeni z jazyka českého a matematiky. Z každé z těchto zkoušek a za prospěch v 1. a 2. pololetí 8. třídy. a v 1. pololetí 9. třídy se vytvoří pořadí a z nich celkové pořadí. Vážnost jednotlivých částí je 1:1:1. Bude přihlíženo k účastím v soutěžích (olympiády).  Pokud žák má výborný studijní průměr ve  všech třech sledovaných obdobích, může být přijat bez přijímacích  zkoušek (v roce 2007 to bylo do 1,20). Poměr přihlášení / přijatí byl 38/30.  Tuto skutečnost dodatečně stanoví a oznámí přijímací komise na základě  počtu přihlášek. K testování studentů budou použity testy společnosti Scio. 

    Uchazeči o osmileté studium gymnázia budou všichni zkoušeni z českého jazyka, matematiky  a obecných studijních předpokladů . Z těchto  částí se  vytvoří jednotlivá pořadí a z nich celkové  pořadí. Dále se utvoří pořadí z prospěchu v 1. a 2. poletí 4. třídy a v 1. pololetí 5. třídy.  Vážnost  jednotlivých  částí  je  2:1.  V roce 2007  poměr přihlášení / přijatí byl  39 / 30.
K testování studentů budou použity testy společnosti Scio.

Své dotazy můžete psát na gymnasium@gymvr.cz

 Všem zájemcům o studium na naší škole přejeme mnoho úspěchů  v přijímacím řízení!
 Vrchlabí 16.11.2007                                                                 Mgr. Miroslav Šafránek
                                                                                                         ředitel školy
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.