Přijímací řízení 2010/2011

8.leden 2010

Ve školním roce 2010/2011 bude otevřena

jedna třída čtyřletého  studia (79-41-K/41 Gymnázium) – 30studentů

jedna třída osmiletého studia (79-41-K/81 Gymnázium) – 30studentů.

Přihlášky:

Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zletilý uchazeč, nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli školy do 15. března 2010. Formulář přihlášky může dostat uchazeč na základní škole nebo je možné ho stáhnout na stránkách MŠMT. Může být vytištěn na černobílé tiskárně. Potvrzení od lékaře nepožadujeme.

Přijímací zkouška:
Čtyřleté studium
Přijímací zkouška pro čtyřleté studium se nekoná . Studenti budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ.  Do výsledného žebříčku se započítávají známky z prvního a druhého pololetí osmého a prvního pololetí devátého ročníku.( ČJ, 1. cizí jazyk, ON, D, Z, M, Fy, Ch, Př).
Za každé umístění v okresním kole předmětové olympiády během 6.- 9. ročníku ZŠ (Matematická olympiáda, Fyzikální olympiáda, Chemická olympiáda, Biologická olympiáda, Soutěže v cizích jazycích, Olympiáda v českém jazyce, Dějepisná olympiáda, Zeměpisná olympiáda,) na 1. – 3. místě se připočítává 5 bodů – musí být doloženo originálem nebo ověřenou kopií diplomu.

Za každé umístění na 1. -  3. místě v krajském a vyšším kole předmětové olympiády během 6. – 9. ročníku ZŠ (Matematická olympiáda, Fyzikální olympiáda, Chemická olympiáda, Biologická olympiáda, Soutěže v cizích jazycích, Olympiáda v českém jazyce, Dějepisná olympiáda, Zeměpisná olympiáda,) se započítává 10 bodů – musí být doloženo originálem nebo ověřenou kopií diplomu.

Osmileté studium

Přijímací zkoušky pro osmileté studium se konají ve dnech 22. 4. a 23. 4. 2010.  Studenti budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ a výsledků testu z obecných studijních předpokladů (Scio).  Do výsledného žebříčku se započítávají známky z prvního a druhého pololetí čtvrtého ročníku a prvního pololetí pátého ročníku. Poměr váhy test : prospěch je 2:1.

Škola má vlastní internetovou stránku (www.gymvr.cz ), na které lze najít další informace.  Své dotazy můžete psát na gymnasium@gymvr.cz

Vrchlabí 7. 1. 2010                                               Mgr. Miroslav Šafránek

ředitel školy

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.