Přijímací řízení pro 2012/13

17.leden 2012

Ve školním roce 2012/2013 bude otevřena

jedna třída čtyřletého  studia (79-41-K/41 Gymnázium)

30studentů

jedna třída osmiletého studia (79-41-K/81 Gymnázium).

30studentů

Přihlášky:

Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zletilý uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli školy do 15. března 2012. V prvním kole lze podat maximálně dvě přihlášky. Přihlášku lze doručit osobně do kanceláře školy nebo zaslat poštou (pro určení termínu odeslání je směrodatný otisk poštovního razítka). Formulář přihlášky může dostat uchazeč na základní škole nebo je možné ho stáhnout na stránkách MŠMT.  (http://www.msmt.cz/vzdelavani/nove-formulare-prihlasek-vzory) Prospěch potvrdí ředitelství příslušné ZŠ. Lékařské potvrzení zdravotního stavu nepožadujeme.

Přijímací zkouška:

Čtyřleté studium

Přijímací zkouška pro čtyřleté studium se koná ve dnech 23.4. a 24.4. 2012. Žáci budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ a výsledků testu z obecných studijních předpokladů (Scio). Poměr váhy test : prospěch je 1:1. Zkoušku konají všichni uchazeči.

Do žebříčku prospěchu se započítávají známky z prvního a druhého pololetí osmého a prvního pololetí devátého ročníku ( ČJ, 1. cizí jazyk, ON, D, Z, M, Fy, Ch, Př).

Za každé umístění v okresním kole předmětové olympiády během 6. – 9. ročníku ZŠ  na 1. – 3. místě se započítávají 3 body – musí být doloženo ověřenou kopií diplomu(razítko školy). Za každé umístění na 1. – 3.  místě v krajském a vyšším kole předmětové olympiády během 6. – 9. ročníku ZŠ se započítává 6 bodů – musí být doloženo ověřenou kopií diplomu (razítko školy).

Při rovnosti ve výsledném pořadí rozhoduje nižší součet známek z profilových předmětů (Čj, M, 1. cizí jazyk).

Osmileté studium

Přijímací zkoušky pro osmileté studium se konají ve dnech 23. 4. a 24. 4. 2012. Žáci budou přijímáni na základě prospěchu ze ZŠ a výsledků testu z obecných studijních předpokladů (Scio). Do výsledného žebříčku se započítávají známky z prvního a druhého pololetí čtvrtého ročníku a prvního pololetí pátého ročníku. Poměr váhy test : prospěch je 2:1. Zkoušku konají všichni uchazeči.

Při rovnosti ve výsledném pořadí rozhoduje nižší součet známek z profilových předmětů (Čj, M, cizí jazyk).

Pozvánku k přijímací zkoušce obdrží všichni uchazeči 14 dní před termínem zkoušky.

Oznámení o přijetí ke studiu se nebude zasílat do vlastních rukou zákonného zástupce uchazeče. Rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí ke vzdělávání, se oznamují zveřejněním seznamu přijatých uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem u každého uchazeče (zveřejněním ve škole a vyvěšením na webu). Tento okamžik bude také rozhodným pro počátek plynutí lhůty pro uplatnění zápisového lístku.  Rozhodnutí o nepřijetí bude zasláno písemně.

Lhůta pro uplatnění zápisového lístku se prodlužuje z 5 na 10 pracovních dnů od okamžiku oznámení rozhodnutí o výsledku přijímací zkoušky.

Zápisový lístek je možno uplatnit pouze jednou. Nelze jej vzít zpět. Důležitou výjimkou je situace, kdy škola vyhoví odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí. Pak je možno i nadále zápisový lístek ze školy, kam byl umístěn, vzít zpět a přemístit tam, kde bylo podáno odvolání. Je proto důležité podat odvolání v okamžiku, kdy se uchazeč nedostane na preferovanou školu.

Škola má vlastní internetovou stránku (www.gymvr.cz ), na které lze najít další informace.  Své dotazy můžete psát na gymnasium@gymvr.cz

Vrchlabí 17. 1. 2012                                                             Mgr. Miroslav Šafránek

ředitel školy

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.