Návštěva dětí z francouzské školy ve Vrchlabí

V pátek 5. února jsme přivítali 37 člennou skupinu dětí z naší partnerské školy College Charles Mozin v Trouville sur Mer. Děti poznávaly naše městečko a okolí, byly přijaty panem starostou na radnici, učily se lyžovat na Kněžickém kopci, bruslily na stadionu, okusily atmosféru domácího hokejového utkání, podívaly se do Rautisu v Poniklé na výrobu vánočních ozdob, do skláren v Harrachově, do jilemnického muzea a vyrazily na celodenní výlet do Prahy. Na zpáteční cestu do Normandie se naši francouzští přátelé vydali v sobotu 13. února. Odjížděli plni nových zážitků, zkušeností, s novými kamarády a poznatky.
Ráda bych touto cestou poděkovala mé kolegyni Andree Zelenkové s rodinou, členům Partnerské komise města Vrchlabí – manželům Štěpánkovým a PhDr. Pivoňkovi za pomoc při organizaci výměnného pobytu, paní Lence Barešové za vstřícné jednání a zapůjčení lyžařského vybavení, panu Vlasákovi a spol. za vstřícné jednání při zajišťování ledové plochy a bruslí, paní Fiedlerové za výborné obědy. Pochvala náleží i studentům, kteří se podíleli na připravování aktivit pro Francouze a těm, kteří nacvičili divadelní představení. Vyzdvihnout bych chtěla péči a laskavost všech hostitelských rodin a touto formou všem ještě jednou děkuji.
Věřím, že výměnný pobyt obohatil nejen francouzské děti, ale i naše studenty, kteří měli možnost prověřit francouzštinu a angličtinu v praxi.
Těšíme se na cestu do Francie na přelomu května a června 2016:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *