Studenti vrchlabského gymnázia opět úspěšní na Dějepisné soutěži gymnázií ČR a SR

Dějepisná soutěž studentů gymnázií je již řadu let největším setkáním středoškolských studentů České a Slovenské republiky. V průběhu soutěže studenti prezentují v písemných testech své vědomosti z různých období naší historie.

Letošní ročník se týkal období 1968 – 1977, tzn. období Pražského jara, okupace vojsky Varšavské   smlouvy a následné normalizace. Tříčlenný tým ve složení Barbora Krulišová, Tereza Stará a Aleš Mühlbach nejprve v dubnu 2018 jednoznačně zvítězil v krajském kole a v celkovém umístění všech gymnázií ČR obsadili studenti 5.-7. místo. V československém finálovém kole jsme se umístili na 28. místě z celkového počtu 75 zúčastněných škol a mezi gymnázii Královéhradeckého kraje jsme opět získali nejvyšší umístění.

Chtěli bychom touto cestou také vyjádřit poděkování paní Zuzaně Kynčlové z Městské knihovny Vrchlabí, na kterou jsme se již mnohokrát obrátili se žádostí o zajištění studijních materiálů k soutěži, a ona vždy ochotně knihy vyhledala či objednala i v jiných knihovnách, snažila se prodloužit i několikrát výpůjční dobu tak, abychom mohli co nejdéle knihy využít pro naši přípravu na tak náročnou soutěž z naší historie.

Mgr. Mirka Trojanová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *