CHARITATIVNÍ AKCE UKONČENA

Dne 23. února 2022 byla úspěšně dokončena akce, která byla připravována v říjnových a listopadových dnech. Zorganizovali jsme se studenty charitativní akci Sbírku na pomoc veteránům při příležitosti Dne veteránů, který připadá každoročně na 11. listopadu. Studenti v některých hodinách výtvarné výchovy, a někteří i ve svém volném čase, vyráběli vlčí máky – symbol válečných veteránů – ten jsme poté nabízeli za dobrovolný finanční příspěvek studentům a pedagogům gymnázia. Oslovili jsme i rodiče našich studentů, tímto jim děkuji za poskytnutou finanční podporu sbírky, a i za krásná slova poděkování, jež mi někteří poslali. Podařilo se nám vybrat 5115 Kč, odeslala jsem je na základě předchozího jednání a následné smlouvy Spolku vlčí máky – organizaci, která zajišťuje pomoc válečným veteránům. O tom, koho naše sbírka konkrétně podpoří, rozhodli studenti 1. A, kteří do sbírky přispěli nejvyšší částkou. Vybrali pomoc rodině tlumočníka z války v Afghánistánu, její příběh přikládám.

Všem zúčastněným patří z mé strany velké poděkování. Každý máme nějakou složitou situaci, mnoho radostí a starostí, a přesto jste v sobě našli pocit sounáležitosti a ochoty pomoci lidem, kteří v tu chvíli podporu ostatních potřebují.

Paní Mgr. et Mgr. Miroslava Pašková, předsedkyně organizace, nám připravila Děkovný list, ten ale kvůli složité kovidové situaci dorazil až nyní. Jako malé „odškodnění“ za čekání mi poslala krásné ručně pletené ponožky s vlčím mákem – ty si nechám, budou hřát hlavně u srdce 😊Ještě jednou všem děkuji😊 Mirka Trojanová

DEN VÁLEČNÝCH V info         PŘÍBĚH RODINY TLUMOČNÍKA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *