St. Marienthal 5. 11. – 12. 11. 2023

St. Marienthal je skutečně magické místo, které dělá s našimi studenty opravdové divy. Letos se mezinárodního setkání studentů z různých evropských států účastnilo hned 11 našich studentů – 5 chlapců a 6 dívek. Studentským vedoucím celého týmu se stal Tom Tropp – loňský účastník – moje pravá ruka. Levou roku jsem nepotřebovala, protože studenti se projevili jako dokonale fungující jednotka, která chodila včas na snídaně, užívala si projížďky na kole, někteří i po ránu běhali, někdo si zašel na ranní mši. Moje citlivé uši nezaslechli ani jedno sprosté slovo.
Tématem letošního workshopu bylo téma Role náboženství ve válce a v míru. Nejlépe studenti hodnotili seminář islámu a hinduismu. Následovala praktická činnost. Šimon protancoval ponožky, Daniel udělal báječné cheesecaky, Verča a Barča oblékly národní kroje, Olda byl vůdčí osobností týmu kuchařů, Kája vystřihovala miniaturní květinky – viz. nástěnka, Marek sestříhal super video – brzy na stránkách školy, Míša okouzlovala svojí americkou angličtinou, Sofie svým úsměvem a Kristýna svým andělským zpěvem. Prostě jsem si vybrala skvělou partu mladých lidí.
Pro potenciální zájemce z vyššího G mám již termín na příští rok. Od 22.9. do 29.9.2024 – interreligious seminar. Téma  zatím neznámé.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Hana Brožová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *