Návrat z výměnného pobytu v Trouville sur Mer

23.červen 2012

ŠKOLNÍ VÝMĚNNÝ POBYT V TROUVILLE SUR MER VE FRANCII – 10. – 21. ČERVNA 2012
Studenti vrchlabského gymnázia prožili úžasných 10 dní v našem partnerském městě Trouville sur Mer ve Francii. Studenti bydleli v rodinách a měli možnost poznat francouzskou kulturu a proniknout do tajů proslulé francouzské kuchyně. Bohatý program jim umožnil poznat mnohá zajímavá místa – př. Mont Saint-Michel, přístavní městečko Honfleur, navštívili výrobnu sýrů, farmu s chovem ústřic, vyzkoušeli šlapací drezíny a svezli se na kánoích. Při zpáteční cestě se zastavili v hlavním městě, kde vystoupali na Eiffelovu věž, obdivovali krásy nejmodernější čtvrti La Défense a fotili se u těch největších skvostů Paříže – Notre Dame, Centre George Pompidou, Louvre. Nechyběla ani projížďka na „bateau-mouche“ (výletní loď plující po Séně). Po celém dnu v Paříži a mnoha nachozených kilometrech byli šťastní, že nás vyzvedl autobus u Bastily a ve 23: 20 jsme opouštěli evropskou metropoli. Cesta uběhla rychle. Příjemní řidiči Pavel Nevečeřal a Dušan Janšík z Trutnovské dopravní společnosti nás bez potíží dopravili do Vrchlabí ve čtvrtek 21. června.
Chtěla bych touto cestou poděkovat doprovodu a všechny studenty pochválit za jejich vystupování a výbornou reprezentaci Gymnázia Vrchlabí.
Osobně hodnotím školní výměnný pobyt za vydařený!
Budeme se těšit na únor 2013, kdy naši francouzští přátelé zavítají k nám.

Účastníci zájezdu: Bachtíková A., Bartoš J., Erbenová L. ,Graciasová J., Havlíčková P., Hebká T., Jebavá P.,Kinclová P., Kocourková V., Kubátová L., Maternová K., Mejsnarová K., Mikšovská J., Mukschová S., Najmanová L., Nejdelá A., Nosková D., Pacholíková P., Petříková K., Prošvicová L., Purmová A., Rutten M., Řádová M., Schreierová A., Strnadová K., Svobodová M., Zelenková B., Zelenková A.
Doprovod: Pašková D., Rudišová H., Zelenková A., Pašková L.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.