Fokus Václava Moravce

V úterý 26. 4. 2022 dostala naše škola nezapomenutelnou možnost účastnit se živého natáčení Fokusu Václava Moravce na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Na místě jsme museli být už hodinu a půl před samotným vysíláním. Režisér a jeho štáb nás usadili, proběhla zvuková zkouška a naši odvážní studenti dostali instrukce, jak a kdy se budou v živém vysílání ptát. Nervozita byla obrovská. Ve 20:05 začalo živé vysílání a na řadu přišli první dva hosté – vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a bývalý velvyslanec při EU a NATO Martin Povejšil. Po otázkách Václava Moravce 😊 následovaly otázky od našich studentů.

Celé plénum dotazů zahájil náš student Filip Hartych (3. B). Tímto bych chtěla vyzdvihnout jeho odvahu za prvenství, snahu, připravenost a skvělý projev. Další odvážlivci, kteří se také nezalekli kamer a živého přenosu, byli Patrik Binder, Adéla Randáková, Vilém Zábranský, Matěj Voňka, Alžběta Dvorská a Ladislav Perný. Všem jmenovaným skládám poklonu a zároveň je chválím za jejich odvahu a výborné otázky. Dalšími skvělými hosty, kterým naši studenti kladli otázky, byli Jefim Fištejn, Jolyon Naegele, Pavel Ruml a Daniel Prokop.

Celé natáčení velmi rychle uteklo a emoce, které jsme po něm sdíleli, jsou nepopsatelné. Měli jsme možnost setkat se po natáčení s hosty a osobně s nimi pohovořit. Velké díky patří České televizi za to, že naši školu přijala na natáčení, dále děkuji všem studentům, kteří se nezalekli pozdního návratu (po půlnoci) a svůj volný čas věnovali tomuto pořadu. V neposlední řadě děkuji svým skvělým kolegyním Petře Šedivé a Vendule Zábrodské za jejich podporu a pomoc při organizaci této akce.

Z České televize jsme dostali velké poděkování za relevantní a zajímavé dotazy. Do budoucna si můžeme přát více takovýchto akcí pro naše studenty.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Zuzana Devátá. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *