Lyžařské kurzy na Kantorské boudě

Před jarními prázdninami a po nich proběhly tradiční lyžařské kurzy na Kantorské boudě pro první ročníky gymnázia. A protože již máme od zmíněných akcí pár dnů odstup, můžeme směle hodnotit. Třída 5. A (osmileté gymnázium) měla snad nejkrásnější podmínky za celou zimu – čerstvý sníh, slunečné počasí bez mráčku, a to po celý týden. Kurs pro první ročník čtyřletého gymnázia (1. B) začal naopak deštivě a byl povětšinou zahalený mlhou či mrakem, postupně se ale počasí umoudřilo a podmínky byly výborné.

Oba týdny byly fyzicky náročné pro všechny zúčastněné, protože jsme dopoledne trávili sjezdováním v areálu Svatý Petr a odpoledne jsme vyráželi na krátké výlety po okolí na běžkách. K tomu ještě studentům přibyla pomoc při vaření večeří a s vytápěním chalupy. Studenti tak zažili nejen skvělé lyžování ve vrcholových partiích Krkonoš, ale i život jako před desetiletími. Telefonní signál tu sice už je, ale pro jiné povinnosti člověk nemá tolik času se těmto kratochvílím věnovat.

Trávíme tak společné chvíle při krájení cibule, škrábání mrkve či loupání česneku. Krom vaření stihneme také přednášky o mazání lyží, technice lyžování, promítání videonahrávek z lyžování ad. Kurs 1. B obohatila i přednáška o lavinovém nebezpeční pana Roberta Dlouhého z Horské služby ve Špindlerově Mlýně. Především si ale naši studenti odvážejí množství zážitků, které nezapomenou po celý život.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Jan Krejčí. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *