My home – my castle

Takové pocity měli všichni účastníci zájezdu do Velké Británie, když se včera vraceli domů. Moc se těšili na to naše české jídlo, na svoji postel, na rodiče a spolužáky.
Nicméně to neznamená, že by litovali svého týdenního zájezdu do GB. Zažili totiž anglické počasí, anglickou snídani a anglické tousty i sendviče, typické anglické domy s jejich majiteli a s leckdy mnoha mazlíčky, anglický humor, anglické památky, anglické tajemno, anglické dopravní zácpy do Londýna a z Londýna, pravidelné demonstrace v Londýně, anglický venkov a krásnou krajinu jižního jurského pobřeží s bílými útesy, anglickou jízdu vlevo, anglické otužilce, anglické obchody se suvenýry, anglické charitativní obchody, ochutnávku fudge, cestu Eurotunelem i na trajektu a mnoho dalšího.
Od paní průvodkyně se dozvěděli spoustu úžasných informací a zdokonalili si svoji angličtinu. Obohatili své vědomosti z historie, zeměpisu, geologie a mineralogie.
Na drsný pobyt byli naši studenti skvěle vybaveni deštníky, pláštěnkami, teplými ponožkani a mnohými vrstvami oblečení. Určitě se vše hodilo.
TOP a NEJ:
Nejvyšší katedrála – Salisbury
Nejdelší katedrála – Winchester
Nejtajemnější místo – Stonehenge
Nejstarší dokument – Magna Charta – originál
Nejslavnější Brit naložený v sudu s alkoholem – admirál Nelson
Nejslavnější lodi – Rose Mary, Victory
Nejstrašnější potravina – anglický sendvich s čímkoli
Nejdeštivější den – středa
Nejvyšší teplota – 17 stupňů
Nejlepší zážitek – doplní si každý účastník

Největší okozlení – jurské pobřeží a malebný anglický venkov

Největší zklamání – nejspíše Londýn a jeho každodenní problémy
Ale přežili jsme!

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Hana Brožová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *