TEMATICKÝ TÝDEN NA NAŠÍ ŠKOLE- VRCHLABÍ NEPRÁSKÁ

Celý následující týden bude gymnáziem “otřásat” téma PYROTECHNIKY. Podporujeme iniciativu Výboru pro životní prostředí města Vrchlabí s názvem “Vrchlabí nepráská” a v tomto duchu povedeme celý týden na naší škole. Studenti se s tématem pyrotechniky setkají napříč předměty i ročníky.

Město Vrchlabí se, na návrh Výboru pro životní prostředí, rozhodlo požádat své obyvatele i návštěvníky, aby se i v závěru roku 2023 obešli bez zábavní pyrotechniky a silvestrovského „ohňostroje nadivoko“. „O oslavy konce roku nepřijdeme,“ říká starosta Vrchlabí Jan Sobotka. „Připravili jsme spolu s partnery mnohem šetrnější laserovou show a několikahodinovou silvestrovskou party na Náměstí TGM. Bude to super,“ dodává předseda Výboru pro životní prostředí Tomáš Vrbata.

Proti pyrotechnice se také v krátkých videovzkazech vyslovily některé osobnosti – veterinářka Pavla Zázvorková, chirurg Radek Kebrle, biatlonista Michal Krčmář, ředitel Ústavu pro hydrodynamiku AV ČR Martin Pivokonský, ředitel vrchlabské nemocnice Michal Mrázek, náměstek ředitele Správy KRNAP Jakub Kašpar a starosta Vrchlabí, senátor Jan Sobotka.

Videa jsou dostupná na YouTube kanálu VRCHLABÍ BEZ ODPADU ZDE

Více o projektu “Vrchlabí nepráská” se můžete dočíst např. na stránkách Krkonošského deníku ZDE

Vrchlabí nepráská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *