STUDENTI STUDENTŮM ANEB 1. POMOC V PRAXI

👩🏻‍⚕️ Den s první pomocí se naší škole konal již podruhé a sklidil velký úspěch. Správně podaná první pomoc může zachránit lidský život a považujeme za důležité ho aktivně nacvičit!
,,Poskytnutí pomoci druhému člověku považujeme za úplnou samozřejmost, je to naše povinnost morální, ale i zákonná. Navíc nikdy nemůžeme vědět, kdy budeme první pomoc sami potřebovat, protože nečekaná zdravotní komplikace nebo úraz může potkat každého z nás, kdykoliv a kdekoliv.” říká Adéla Kühnelová, žákyně 3. ročníku oboru ošetřovatel.
Žáci oboru ošetřovatel připravili pro své spolužáky z vrchlabského gymnázia přednášku a několik stanovišť, prostřednictvím kterých předávali cenné informace o základech první pomoci. Na stanovištích si studenti 4. A mohli vyzkoušet resuscitaci na speciálních figurínách, obvazové techniky a transport pacienta.
,,V některých situacích stačí zavolat ,,rychlou” tedy pomoc od lékařů ze záchranné zdravotní služby. Někdy je potřeba zasáhnout – a v takových chvílích musíte umět správně vyhodnotit situaci a okamžitě reagovat tím nejvhodnějším způsobem, a proto se snažíme předávat naše zkušenosti dál.” doplňuje Adéla.
Děkujeme moc ošetřovatelům z Krkonošské gymnázium a SOŠ Hostinné, kteří pro nás celý workshop připravili! Díky patří také paní učitelce Martině Odlové, která s námi druhým rokem akci chystá a paní učitelce Evě Loukotové za pomoc s přípravou a organizací. Těšíme se zase za rok!
Foto: Matěj Voňka, Veronika Rychtrová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *