Kutná Hora netradičně

Letošní pravidelná exkurze do Kutné Hory změnila své téma s ohledem na astronomické ceny za vstupy a přeobsazenost nabízených programů. Tradiční Kutná Hora – město stříbra byla nahrazena poznáváním uměleckých slohů v architektuře od románského slohu po historizující slohy.
Studenti začali na empírovém zámečku Kačina, kde se rozdělili do dvou skupin: na poznávače života služebnictva a na poznávače skleníkových rostlin a bylin. Konopí zaujalo, avšak jednalo se o technické konopí k výrobě lodních lan. I mák neunikl pozornosti. Využitelný ale jen pro ty, kdo by snad špatně spali.
V obci Jakub jsme navštívili památku skvostnou a evropsky unikátní – románský kostelík svatého Jakuba. Unikátní byla i nadšená paní průvodkyně. A pak již tradičně památky kutnohorské a sedlecké.

Průvodci byli sami studenti. Nesmíme zapomenout na část studentů napříč dalšími třídami G, které jsme pozvali na cestování za poznáním s námi. Ti se v Kutné Hoře věnovali umění a navštívili vyhlášenou galerii GASK. Chválíme všechny.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Hana Brožová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *