Expedice DofE

O víkendu 15.-16.  června se na naší škole uskutečnila historicky první expedice DofE (Mezinárnodní cena vévody z Edingurghu). Na rozdíl od aktivit (pohyb, dovednost, dobrovolnictví), které vyžadují pravidelnost (13 nebo 26 týdnů), je expedice jednorázová dvoudenní akce. Akce, kterou si „dofáci“ musejí sami naplánovat, zorganizovat, vše zjistit a zajisti a s plnou polní bez možnosti nákupu a používání telefonu (pouze v případě ohrožení) absolvovat. Cílem expedice je vystoupení z komfortní zóny a posílení odolnosti.

S kolegyní Martinou Červinkovou, která je expediční školitelkou, jsme měly trochu obavy, zda to děvčata ze 3. A – Martina, Aneta, Kristýna, Anička – zvládnou. Velmi nás překvapily. Mají náš plný obdiv a respekt. Ve dvou dnech ušly téměř 30 km, splnily úkoly, prokázaly samostatnost, nereptaly a spolupracovaly. Kdybyste viděli a potěžkali jejich batohy, také byste před nimi smekli.

Zbývá jim ještě dokončit některé aktivity a stanou se držitelkami bronzových odznaků DofE. Děvčatům gratulujeme a věříme, že od září se k nim přidají další zájemci o neformální vzděláváni v DofE.

Bližší informace u Mgr. J. Nývltové – vedoucí DofE.

Fotogalerie:

       

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *