ŽIJEME V EVROPĚ V 21. STOLETÍ – projektové vyučování při hodinách ruského jazyka

Dne 28. dubna představili studenti ruského jazyka pro své spolužáky projekt s názvem Žijeme v Evropě v 21. století. Protože se jedná o skupinu studentů napříč třídami nižšího i vyššího gymnázia, projekt měl pestrý obsah.
Začátek zábavnou formou nabídl přítomným hádat podle charakteristických znaků jednotlivé národnosti žijící v Evropě. Poté následovala prezentace přibližující reálie Ruské federace v podání Bety Havlové /6.A/ a na ní navázalo představení Ukrajiny, která je v současné době zmítána válkou. Tohoto úkolu se ujal Kiril Žuldybin /6.A/, neboť má prostřednictvím rodinných příslušníků bezprostřední informace o ukrajinské krizi z východní části Ukrajiny, konkrétně z Doněcku. Kiril obohatil prezentaci vlastními fotografiemi, ukázal některé důležité části města z dob míru a poškozené nyní válečným odstřelováním.
Na závěr zazněly v podání sólového a sborového zpěvu známé ruské písně.
Projekt potvrdil, že harmonické soužití různých národů existuje jen v ideálním světě, realita toho současného je bohužel jiná.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Miluše Kučerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *