Trochu té angličtiny…

Blahopřejeme Aleně Lukášové ze 3.B ke krásnému umístění v okresním kole nejvyšší kategorie III.B ve Dvoře Králové – a následnému postupu do kola krajského. Na krásném prvním místě v mladších kategoriích se umístili o den dříve v Hostinném také Martin Škrabálek v kategorii I.B (1.místo, třída 2.A, postup do krajského kola) a Jiří Kovář v kategorii II.B (3.místo, třída 4.A).

Na chodbě ve východní věži jsme společně se třídou 4.A před učebnou IVT a Fj (a částečně i v učebně 25) instalovali Haiku Wall. Haiku je krátká báseň japonského původu, velmi oblíbená pro svoji jednoduchost, obraznost a schopnost bystrého kontrastu mezi anglickými básníky. Má pevnou stavbu – 5 slabik/7 slabik/5 slabik a její tvorba vychází z detailů přírody kolem nás a tvůrčího náhledu. Zkusili jsme něco zpracovat a spojit angličtinu s kreativní zábavou. Pokud byste někdo chtěl sbírku rozšířit, doneste své (svá) Haiku na A4 do kabinetu AJ u učebny 25.

3.B a 7.A pracovali v minulých dvou týdnech na vytvoření Sonetu dle Shakespearova vzoru. Tento náročný a důmyslný básnický útvar byl zpracován ve dvojicích a myslím, že se povedl. Je možné shlédnout v uč.25.

Last but not the least – Bradavický pololetní turnaj kolejí se opět rozjel – tentokrát se třídou 4.A. Zmijozel, Havraspár, Nebelvír a Mrzimor se utkají v dovednostních anglických soutěžích a znalostech a vítězný tým bude opět odměněn pohárem. S bonbónky 🙂  Informační deska o průběhu a současném umístění jednotlivých kolejí je ke shlédnutí v uč.25, vedle Family tree královské rodiny.

Příspěvek byl publikován v rubrice angličtina a jeho autorem je Mgr. Jaroslav Bareš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.