Široká nabídka možností studia

Nevíte, kam jít studovat? Pojďte k nám! Krkonošské gymnázium a Střední odborná škola nabízí kvalitní vzdělávání v příjemném a rodinném prostředí.

Gymnázium: Pro žáky, kteří chtějí mít všeobecné znalosti a nejlepší předpoklady k dalšímu studiu vysokých škol, poskytujeme ve Vrchlabí i v Hostinném studium gymnázia. Na obou pracovištích otvíráme pro žáky z 5. tříd ZŠ osmileté studium. Přihlášky lze souběžně podat na obě pracoviště. Jedinečnost pracovišť stanovují učební plány, skladba volitelných předmětů a zájmové aktivity. Žáky z 9. tříd ZŠ přijímáme ve Vrchlabí do čtyřletého studia. Na obou pracovištích žáci dlouhodobě vykazují vynikající výsledky v předmětových soutěžích a u maturitních zkoušek.

SOŠ: Na pracovišti v Hostinném již dlouhodobě připravujeme žáky pro další studia a perspektivní pracovní uplatnění v maturitním oboru Sociální činnost, který patří do skupiny oborů bez povinné maturity z matematiky. Novinkou je atraktivní učební obor Ošetřovatel, který bude vyučován v Hostinném a jehož partnerem se stala Nemocnice Vrchlabí. Stipendijními programy mohou žáci získat prospěchová stipendia. Absolventi obou odborných oborů jsou na trhu práce vysoce žádaní.

Přijďte se 16. ledna od 14 do 16 hodin podívat na obě pracoviště během Dne otevřených dveří Krkonošského gymnázia a SOŠ.

Mgr. Martin Vlášek, ředitel školy

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Martin Vlášek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *