Požární poplach

Ráno ve středu 26. června 2019 se chodbami a učebnami rozlehlo volání Hoří! z úst požární hlídky. Naštěstí byl poplach cvičný a následná evakuace vyústila v projektový den. Studenti měli možnost prohlédnout si vybavení vrchlabského stanoviště hasičského sboru a záchranné služby, na školním dvoře zaparkovali své vozy příslušníci městské i státní policie a horské služby (Rokytnice).

Studenti si mohli vyzkoušet ochranné obleky hasičů, nechat si změřit saturaci a lehnout si na sanitní lehátko. V již velmi horkém dopoledni zapůjčili policisté své zbraně i neprůstřelné vesty. Na stanovišti HS si např. mohli studenti vyzkoušet masáž srdce (na figuríně) a dozvěděli se základní informace o aplikaci Záchranka. Studenti si jistě odnesli nové zkušenosti a poznatky nejen o výstroji a výzbroji, ale i o celkovém fungování a kompetencích jednotlivých složek IZS.

Za připravený program děkujeme všem příslušníkům složek záchranného systému, kteří (i přes úmorné horko) trpělivě odpovídali na dotazy studentů i učitelů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *