Hodnocení výsledků ve 2. pololetí

Vyhlášku stanovující hodnocení výsledků vzdělávání žáků ve 2. pololetí školního roku 2019/2020 naleznete ZDE.

Pro hodnocení ve 2. pololetí školního roku 2019/2020 je pro všechny žáky zásadní § 1 Hodnocení žáků:

(1) V základním vzdělávání, středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři vychází hodnocení výsledků vzdělávání žáka za druhé pololetí školního roku 2019/2020

a) z podkladů pro hodnocení získaných v druhém pololetí v době, kdy žák má povinnost řádně docházet do školy,

b) podpůrně z podkladů pro hodnocení získaných při vzdělávání na dálku, pokud má pro takové vzdělávání žák podmínky, nebo podpůrně z podkladů pro hodnocení získaných při vzdělávacích aktivitách konaných ve škole v době, kdy žák nemá povinnost řádně docházet do školy, a

c) podpůrně z hodnocení výsledků žáka za první pololetí školního roku 2019/2020.

Naše škola chápe možné rozdíly v podmínkách vzdělávání jednotlivých žáků a v hodnocení zohlední mimořádnou situaci. Budeme se držet vydané vyhlášky, přihlédneme k dosavadním výsledkům žáků a neuplatníme všechna pravidla hodnocení vyplývajících ze školního řádu. Termín a postup předávání vysvědčení upřesníme.

Pro hodnocení maturantů je důležitý § 3 Zvláštní pravidla pro žáky konající závěrečnou nebo maturitní zkoušku:

(1) Na vysvědčení za druhé pololetí školního roku 2019/2020 žáka střední školy nebo konzervatoře, který se přihlásil na jarní zkušební období roku 2020 k maturitní zkoušce nebo koná závěrečnou zkoušku, nelze žáka hodnotit stupněm „5 – nedostatečný“ nebo slovem „nehodnocen(a)“, nebo ekvivalentním slovním hodnocením; namísto toho se uvede pro jednotlivé předměty nebo celkové hodnocení slovo „prospěl(a)“, nebo jiné ekvivalentní slovní hodnocení.

Maturity by měly být zahájeny 1. 6. 2020, svatý týden nebude. Od 11. do 29. 5. mají maturanti možnost konzultací z maturitních předmětů (harmonogram bude upřesněn). Výuka v nematuritních předmětech bude ukončena 30. 4. 2020. Vysvědčení za poslední ročník bude maturantům předáno v týdnu 25. – 29. 5. 2020.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *