Debatní soutěž Studentská Agora

Debatní tým studentů vrchlabského gymnázia se v pátek 11. prosince 2020 účastnil debatní soutěže Studentské Agory. Soutěž proběhla netradičně v on-line prostoru, proto zápolilo v debatním ringu pouze pět škol. Naše družstvo složené ze sedmi studentů (6. A, 2. B a 5. A) se v konkurenci gymnázií z Prahy, Kutné Hory a Berouna neprosadilo, ale studenti z tohoto klání s převážně staršími studenty vyšli se ctí. V základních dvou kolech se totiž naše družstvo setkalo s pozdějšími vítězi finálových debatpražským Arcibiskupským gymnáziem a kutnohorským Gymnáziem Jiřího Ortena.

V každém kole soutěže se utkala dvě družstva ve dvou krátkých debatách, a to ve formátu dva debatéři proti dvěma: První polemika vždy byla na téma neznámé, druhá na téma, které studenti předem znali a mohli se na něj připravit.

Studenti svou účast ve výborně připravené soutěži hodnotili kladně a snad i získali chuť do dalšího debatování. Jeden z účastníků vše lapidárně vystihl: “Někdo chodí na horolezení, my budeme debatovat.” Na soutěž navážeme další aktivitou a také přípravou na další ročník soutěže. Budeme se také snažit rozšířit družstvo – přidejte se!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *