Odborník ve výuce – webinář s panem Lukášem Hánou

V pátek 7. 5. jsme přivítali na online výuce ZSV odborníka a lektora kritického myšlení. Lukáš Hána se v GrowJOB Institutu specializuje na rozvoj a školení kritického myšlení a s ním spojených témat jako je práce s informacemi či předcházení chybám při jejich vyhodnocování. Založil a vede projekt #krimyš, v rámci kterého pořádá od roku 2014 největší konferenci o kritickém myšlení v ČR. Přednáší a školí v Evropě a Spojených státech pro firmy, univerzity, veřejnost, ale třeba i zpravodajské služby.

Byli jsme nadšeni, že si udělal čas i na nás. Studenti 6. A byli seznámeni s tím, proč je důležité umět pracovat s informacemi, jak odhalit dezinformace, mýty a polopravdy, a dopátrat se kvalitních a užitečných informací potřebných v našem životě. Pan Hána poukázal na časté klamy a iluze, které ovlivňují naše vnímání a rozhodování. Výuka byla vedena interaktivní formou. Ze začátku si studenti sami na sobě vyzkoušeli, zda se umějí rozhodovat správně, či podléhají svým okamžitým úsudkům nebo intuicím. Atraktivitu tématu i jeho zprostředkování nejlépe dokazuje fakt, že většina studentů se zájmem využila i následnou diskuzi. Když se chýlil konec výuky, téměř nikdo nechtěl odcházet. Webinář se protáhl o dalších 25 minut a stále by bylo o čem povídat i delší dobu. Děkujeme panu Hánovi za jeho energii a čas, které nám věnoval. Velký dík patří také studentům za jejich spolupráci. 😊

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Zuzana Devátá. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *