Studentská Agora

Ve čtvrtek 30. 9. 2021 se ve škole konal seminář Studentská Agora (studentskaagora.cz) studentské debatní soutěže pro gymnázia, jejímž cílem je vést “mladé lidi k porozumění médiím, k rozlišení dezinformací, k toleranci a porozumění věcem veřejným” a být “aktivními a vzdělanými občany, kteří dokáží formulovat a obhájit svůj názor”.

Již v loňském roce se naši studenti účastnili on-line verze této soutěže. Letos byl zájem o úvodní seminář více než dvojnásobný a podařilo se k debatování přitáhnout studenty ze všech ročníků vyššího gymnázia kromě maturitních.

Soutěž probíhající v předvánočním čase má v Čechách dlouhou tradici a vysokou úroveň. Dlouhodobě se jí účastní žáci gymnázií ze čtyř krajů. Je tedy i příležitostí konfrontovat se se studenty z celé republiky, což vidíme například v reportáži ČT dostupné na youtube. Budeme doufat, že letošní ročník soutěže proběhne bez omezení.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Jan Krejčí. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *