“Kantorka”

Po loňském nuceném odpočinku, kdy jsme na chalupu nedovezli ani polínko, kdy ani jeden student nepřipnul lyže, doufáme, že svítá na lepší časy. A proto jsme se na letošní zimu řádně přichystali. Dvanáct kubíků dřeva je připraveno ohřát návštěvníky. Ale věřte, že to nebylo zadarmo, tím nemyslím zadarmo, ale s docela výživnou posilovnou zdarma. Ne nadarmo se říká, že u dřeva se člověk zahřeje hned několikrát.

Bylo třeba ho nejprve nařezat a přemístit od chalupy našeho milého souseda Honzy Schrödra – o to se v září postarali nejprve brigádníci-dospěláci, v říjnu pak parta šesti kluků z 6.A (kluci, moc díky, byla to krásná akce), dále nařezat na špalky a naštípat, přemístit do chalupy a obložit chalupu – to je zase práce skupiny zapálených pedagogů (napadl první sníh a my si užili vánoční atmosféru).

Lehkých změn doznal i vnitřek chalupy. V rámci možností jsme vylepšili koupelnu, zakoupili napínací prostěradla na všechny postele. Hned to lépe vypadá a zve k odpočinku. Z penzionů a hotelů nejen ze Špindlerova Mlýna jsme získali přikrývky a polštáře klasického rozměru. Na ty ovšem nemáme dostatek povlaků. Proto Vás tímto prosíme o pomoc. Pokud někdo máte nezničené a již nepoužívané povlaky na velké polštáře, pošlete nám je, prosím, po svých dětech. V zimě je těžké odvážet, respektive v batohu na zádech odnášet špinavé prádlo do údolí.

Věříme, že jste si při pohledu na fotky v galerii připomněli pobyt na Kantorce a že můžeme očekávat vaši pomoc, za kterou předem moc děkujeme.

Jaroslava Nývltová a Pavel Havlíček

  

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *