Debatéři v Senátu PČR

 

Již postup do republikového kola soutěže Studentská Agora byl příjemným překvapením, proto jsme si v pátek 25. 11. sváteční atmosféru v Senátu náležitě užívali. Naši debatéři se utkali s družstvy z gymnázií v Mělníce, Litoměřicích a Hradci Králové. Po dobrých výkonech naše družstvo skončilo na posledním (čtvrtém) místě. To však nijak neumenšilo význam nevšedního zážitku. Bonusem byla účast předsedy Senátu Miloše Vystrčila, který soutěž nejen zahájil, ale potom (i přes velké pracovní vytížení) byl přítomen i debatě na téma “Senát PČR by měl být zrušen”. Všichni jsme se obdivovali jeho řečnickým schopnostem a jeho nadhledu.

Výborné výkony z našeho týmu podali zejména zkušení debatéři z řad maturantů, zapojili se ale také studenti z prvního ročníku. Cíl této soutěže, která “vede mladé lidi k porozumění médiím, k rozlišení dezinformací, k toleranci a porozumění věcem veřejným”, byl už jen účastí naplněn. Pro tento školní rok máme tedy soutěž za sebou, ale debatujeme dál.

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Jan Krejčí. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *