Praha, knihy a literární exkurze

Věci zcela zavrhovati, nebo zcela vychvalovati – může jen člověk ten, jehož rozum a cit jsou n e o m y l n á  p r a v d a. Václav Linda

Tento citát (starý 200 let) jednoho ze slavných padělatelů Rukopisů mohli studenti číst na stěnách a ve volně rozmístěných knihách v nově otevřeném Muzeu literatury – moderní to tváři Památníku národního písemnictví.

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze

Program čtvrteční (8. 12. 2022) návštěvy Prahy studentů literárního semináře začal ovšem návštěvou České národní knihovny v Klementinu. Součástí prohlídky byl výstup na Astronomickou věž, ze které je krásný výhled na starou Prahu, dále jsme si mohli prohlédnout nejkrásnější (barokní) knihovnu na světě, která je plná vzácných tisků. Opustivše Klementinum, někteří pokračovali projížďkou v páternosteru v Nové radnici, jiní šli rovnou do moderní a skvěle vybavené Městské knihovny – to vše na jednom pražském náměstíčku (Mariánském). Po obědové pauze jsme se, protože nám počasí přálo, procházkou po Karlově mostě dostali přes Vltavu a přehoupnuli se přes kopec do Bubenče, kde už jen na nás čekalo Muzeum literatury, ve kterém jsme strávili příjemné odpoledne. Stálá, ale do budoucna snad i trochu proměnlivá multimediální expozice nás rychle unavila, ovšem zároveň navnadila k další návštěvě. Na závěr už jsme, řečeno s Janem Werichem, mohli jechat k mamince.

Hradčany z Astronomické věže

Hradčany z Astronomické věže

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Jan Krejčí. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *