Úspěch v krajském kole Přeboru škol v OB

  Ve středu 24. 5. 2023 jsme zamířili s našimi studenty do Hradce Králové, kde se pořádalo krajské kolo přeboru škol v orientačním běhu. Náš tým tvořili zkušení běžci, ale i skoro úplní začátečníci. Běhalo se v rovinatém terénu okolo rybníku Biřička protkaném hustou sítí cest. Závod byl náročný spíše běžecky než orientačně.

Naši závodníci dosáhli pěkného úspěchu, když se družstvu nižšího gymnázia podařilo dosáhnout 2. místa za v podstatě domácím týmem Biskupského gymnázia a tím si zajistit postup do celorepublikového finále. Toto finále se koná ve středu 7. června a bude se běhat v zajímavém prostoru pevnosti Terezín. Družstvo vyššího gymnázia skončilo na 3. místě.

Tyto společné výkony ozdobilo několik hezkých individuálních úspěchů, které si můžete prohlédnout níže. Chceme poděkovat všem závodníkům za velikou snahu a předvedené výkony. Také chci poděkovat kolegyni P. Šedivé za sestavení a poslání přihlášky a kolegyni M. Nové za zařízení společné dopravy se ZŠ nám. Míru. Na závěr musím poděkovat SRPŠ, OOS při TJ Spartak Vrchlabí a ZŠ nám. Míru za příspěvek na dopravu.

Nejlepší individuální úspěchy:

Dívky 6.-7. tř. ZŠ: 3. místo Karolína Hančová (2.A), 9. místo Klára Nová (1.A)

Dívky 8.-9. tř. ZŠ: 1. místo Markéta Hanušová (3.A), 5. Lucie Šimková (3.A)

Dívky SŠ: 4. místo Magdaléna Chrástová (3.B)

Chlapci 6.-7. tř. ZŠ: 4. místo Vladimír Kutlvašr (1.A)

Chlapci SŠ: 1. místo Filip Hanuš (5.A), 6. místo Jan Setunský (5.A)

Odkaz na naše fotky zde Fotky pořadatelů zde  Fotky od Kačky zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *