2. místo v celostátním finále Přeboru středních škol v orientačním běhu

Ve středu 6. 6. 2018 se studenti naší školy zúčastnili celostátního finále středních a základních škol v orientačním běhu v Pardubicích. Akce se konala na pardubickém závodišti, pro orientační běžce v neobvyklém terénu, protože většinou se závodí v lese. Měli jsme proto obavu, že to bude jen jednoduchý „běžák“, jak říkají orienťáci nepříliš těžkému závodu zaměřenému hlavně na běh místo na orientaci. Ale spletli jsme se, závod byl ve vedru poměrně náročný. Na mapách byl neobvykle velký počet kontrol, u kterých bylo potřeba pořádně číst jejich popis, aby bylo jasné, kudy se má běžet na kontrolu.

mapamalaZávodu se účastnilo 19 nejlepších základních a 20 středních škol z celé České republiky. Z každého kraje postoupila jedna až dvě školy podle úspěšnosti kraje v předchozím ročníku. My jsme postoupili z Královéhradeckého kraje z druhého místa, a to jak v kategorii střední školy, tak i v kategorii základní školy. Za naše gymnázium bojovali studenti z vrchlabského, studeneckého a pardubického oddílu orientačního běhu, ale i studenti, kteří běželi skoro poprvé. Školy se hodnotí body, které se získávají za pořadí běžců v závodě. Bodují se vždy dva nejlepší chlapci a děvčata v každé kategorii, takže jde hlavně o celkovou vyrovnanost týmu, než jen o jeden dobrý individuální výsledek.
My jsme dosáhli výborného výsledku ve středních školách, kde jsme skončili celkově na 2. místě za turnovským gymnáziem. Nejlepší individuální výkony podali: 3. místo Tereza Chrástová z 1.B, 6. místo Alžběta Randáková z 1.B, 12. místo Jakub Dostál z 5.A, 13. místo Jana Kejmarová z 1.B, 16. místo Aleš Mühlbach z 2.B.

stupně
V základních školách jsme skončili na 10. místě. I zde jsme dosáhli pěkných individuálních výsledků ve starších žácích: 1. místo Hubert Waněk z 3.A, 4. místo Natálie Pilná z 4.A, 7. místo Kateřina Hanušová z 3.A, 8. místo Agáta Knobová z 3.A a v mladších žácích 13. místo Jan Čivrný z 1.A.
Poděkování ale patří i ostatním našim běžcům, protože bez jejich bodů a snahy bychom nepostoupili a nezískali taková pěkná umístění: B. Dostálová, L. Messnerová, E. Michlová, E. Buďárková, T. Suková, E. Hamáčková, A. Kühnel, R. Havlíček, V. Zábranský, M. Michálko, D. Urban, T. Krampera, S. Hezcko, J. Švec, L. Pitts.

družstvo
Na závěr chci poděkovat mé kolegyni Petře Šedivé, která mi pomáhala s organizací, a na příští ročník se velmi těšíme, protože to vypadá, že nám nikdo z našich úspěšných orienťáků neubude, a za rok budou všichni silnější a zkušenější. Možná jich bude víc 🙂
Zde najdete další individuální výsledky a spoustu fotek: http://lpu.cz/cfps18/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *