Projekt „Vnoučata Krakonoše a Karla Stülpnera pátrají po jejich stopách ve světě pohádek, pověstí a tradic v německo-českém pohraničí“ odstartoval

Ve dnech 27. 11. – 5. 12. 2019 mělo 12 studentek a studentů našeho gymnázia (tzv. master team) možnost otestovat nejen své znalosti cizích jazyků, ale i mnohé další sociální kompetence v rámci první mobility projektu Erasmus+, kterého je naše škola součástí.

Během více než týdne v Sasku se účastnili výuky na gymnáziu Bernharda Cotty, předčítali Krkonošské pohádky na Večeru talentů, vařili tamním studentům kyselo, stavěli mosty, vlastnoručně vyráběli čokoládové pralinky, bruslili, hráli kuželky, lezli na stěně, koupali se a poznávali Drážďany a německou stranu Krušných hor. To vše společně se svými německými vrstevníky.

Toto první setkání mělo posloužit především jako příprava pro červnovou mobilitu u nás ve Vrchlabí, které se zúčastní třída 5. A a jejich o rok mladší přátelé z Brand-Erbisdorfu a okolí.

Do projektu se během následujících dvou let zapojí přibližně 40 vrchlabských studentů, jejichž veškeré náklady pokryje grant v rámci programu Erasmus+ Klíčová akce 2: Partnerství škol. Mohou se tak těšit na kreativní týmovou práci a mnoho nových výzev!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *