Mimořádné opatření pro uchazeče o střední vzdělávání

Vážení rodiče uchazečů, vážení uchazeči,

níže je část textu mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, které řeší povinnost uchazečů dodržet pravidla související s epidemiologickou situací.

Krkonošské gymnázium a SOŠ nebude z kapacitních důvodů provádět testování uchazečů. Uchazeč je oprávněn pro účely účasti na přijímacím řízení podrobit se antigennímu testování ve své kmenové základní škole.

Pokud uchazeč nepředloží doklad o negativním výsledku antigenního testu POC nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 či doklad o tom, že prodělal laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19 (viz výše), škola mu účast na přijímací zkoušce neumožní. 

Celý text naleznete na https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/04/Mimo%C5%99%C3%A1dn%C3%A9-opat%C5%99en%C3%AD-testov%C3%A1n%C3%AD-u-p%C5%99ij%C3%ADmac%C3%ADch-zkou%C5%A1ek-s-platnost%C3%AD-od-26.-dubna-2021.pdf

Osobě, která je uchazečem o střední vzdělávání (dále jen „uchazeč“), se umožní osobní přítomnost na školní přijímací zkoušce, jednotné přijímací zkoušce nebo talentové zkoušce (dále jen „přijímací zkouška“), nejedná-li se o přijímací zkoušku konanou distanční formu, pouze pokud:

  1. a) nemá příznaky onemocnění COVID-19, a
  2. b) doloží před přijímací zkouškou negativní výsledek neinvazivního preventivního antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo neinvazivního preventivního RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 provedených ve škole, které si provedl sám nebo které mu byly provedeny laickou osobou v posledních 7 dnech před konáním přijímací zkoušky, není-li dále stanoveno jinak.

Doklad může uchazeč nahradit:

  1. a) dokladem o tom, že uchazeč prodělal laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19 a uplynula doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní,
  2. b) dokladem vydaným poskytovatelem zdravotních služeb o negativním výsledku POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2, který byl proveden v posledních 7 dnech, nebo
  3. c) certifikátem Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, pokud od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů.
Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Martin Vlášek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *