Od 3.5. se část žáků vrátí do lavic

Po dlouhé době se ve škole opět objeví žáci. Prezenční výuka se zatím týká pouze žáků nižšího gymnázia. V pondělí 3. 5. 2021 se do rotační prezenční výuky vrátí žáci 1.A a 2.A. Ostatní třídy pokračují v distanční výuce. V dalším týdnu (od 10. 5.) by do lavic měli usednout žáci 3.A a 4.A.

K testování budou použity samoodběrové testy s odběrem vzorku z přední části nosu (postup testování není složitý).

Nahradit test je možné:

    • dokladem o tom, že osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu nebo RT-PCR testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní,
    • dokladem o negativním výsledku POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2, které nejsou starší 7 dnů a které byly provedeny poskytovatelem zdravotních služeb podle aktuálně platného mimořádného opatření k provádění testů,
    • certifikátem Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů léčivém přípravku uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů.

Po celou dobu pobytu ve škole musí žáci používat zakrytí úst a nosu (chirurgická rouška nebo rouška splňující obdobné parametr), dodržovat hygienu rukou a nezbytný odstup (alespoň 1,5 m). Výjimku tvoří pouze doba konzumace svačiny nebo oběda (obědy si v případě zájmu nezapomeňte včas objednat). Dostatečný počet roušek si žáci přinesou s sebou, v případě nouzové situace budou náhradní roušky k dispozici ve škole.

V případě pozitivního výsledku testu bude žák umístěn do izolace nebo rovnou odchází ze školy, má-li nezletilý žák souhlas zákonného zástupce k samostatnému odchodu ze školy.

Souhlas s odchodem žáka ze školy

Mgr. Martin Vlášek, ředitel školy

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Mgr. Martin Vlášek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *