První pololetí s programem Americké akademie

Máme za sebou první pololetí s duálním programem Americké akademie, který umožňuje studentům získání amerického středoškolského diplomu v průběhu studia na našem gymnáziu. Jde o program distanční, kdy si každý student volí svoji pracovní dobu a tempo sám, stejně tak i předmět, či předměty, kterým by se třeba v budoucnosti chtěl věnovat.

Po prvním pololetí vykazují studenti velmi slibné výsledky; toto studium, které se stoprocentně odehrává pouze v anglickém jazyce je velmi náročné jak na čas, tak na osobní motivaci a snahu každého, kdo si tento program zvolil. Nicméně se zdá, že krok směrem ke spolupráci s tímto zajímavým partnerem – a v tomto směru musím zmínit i místní partnery sponzory (Kablo a Škoda) – byl správný a do budoucna rozšíří jak nabídku vzdělání na našem gymnáziu, tak možnosti každého zapojeného jednotlivce vzhledem k jeho budoucímu výběru povolání.

Program bude i nadále probíhat a je možné jej absolvovat jak v posledním ročníku menšího gymnázia (přípravný ročník, kdy se studuje pouze angličtina), tak na vyšším stupni, kde se duální program realizuje v plné šíři po dobu čtyř let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *