Lyžařský výcvik kvinty – opět skvělá Kantorka

Lyžařský výchovně vzdělávací zájezd třídy 5. A tradičně hostila Kantorská bouda. Ač v údolí již panovalo jarní počasí, na Kantorské boudě ještě náznaky jara patrné nebyly a sněhové podmínky tedy byly výborné.Pondělí jsme strávili na běžkách, v dalších dnech jsme již vždy polovinu dne sjezdovali ve Svatém Petru. V lyžařských dovednostech jsme mohli navázat na lyžařský výcvik na Hančově boudě, který studenti absolvovali v sekundě. Píle a ochota studentů ke zdokonalování techniky vedla v řadě případů k výrazným pokrokům. Sjezdování a snowboarding jsme doplňovali tréninkem běžeckého lyžování na rolbou čerstvě upravených tratích. A navíc jsme si užili krásných výhledů. Večerním programem byly tematické přednášky (mazání lyží, bezpečnost na horách) a rozbory přes den natočených jízd.

Také na chatě se třída chopila různých každodenních provozních povinností v chatě s činorodostí a samostatností, a tak byl pětidenní pobyt po všech stránkách příjemný. Někteří se poprvé setkali například s topením v kamnech či vařením na plotně. Ani vesměs drobné technické a zdravotní problémy nepokazily atmosféru skvěle rozjetého lyžáku.

V pátek jsme kurs zakončili úklidem chaty a sjezdem s těžkými batohy do Strážného, odkud už každý sám putoval za teplou sprchou a odpočinkem. Únava ale byla snad u všech účastníků zájezdu vyvážena skvělými zážitky z povedeného týdne.

Pavel Havlíček, Luděk Rychtr a Jan Krejčí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *