Celostátní finále Přeboru škol v orientačním běhu

   V zajímavém prostředí pevnosti Terezín proběhlo ve středu 7. 6. 2023 celostátní finále Přeboru škol v orientačním běhu. Zúčastnilo se ho 21 základních škol a 19 středních škol z celé České republiky. Každý kraj měl v každé kategorii 1 nebo 2 školy podle úspěšnosti z předchozího roku. Naše družstvo z nižšího gymnázia sem postoupilo ze druhého místa krajského kola v základních školách za Královehradecký kraj.

Finále nebylo vůbec lehké, protože se běhalo pro orientační běh v nezvyklém prostředí bastionového opevnění z konce 18 století, které má víceúrovňové prvky protkané tunely a vodními kanály, takže jednoduše řečeno bylo to pěkné 3D bludiště. Všichni jsme si závod užili a naše družstvo skončilo těsně pod bednou na krásném 4. místě a získalo 2 individuální medailové úspěchy.

Členové našeho družstva: mladší žákyně z 1.A a 2.A (K. Hančová – 3. místo, N. Jebavá, K. Nová, M. Wohanková, M. Bucharová), starší žákyně z 3.A a 4.A (M. Hanušová, P. Kutlvašrová, E. Čivrná, L. Šimková, A. Hamáčková), mladší žáci z 1.A a 2.A (V. Kutlvašr – 1. místo, V. Novák, A. Paukert, J. Mejsnar) a starší žáci z 3.A a 4.A (V. Červinka, V. Horák, M. John, V. Hořejš z Hostinného). Všem gratulujeme a děkujeme za velké nasazení. Také opět děkuji svým kolegyním P. Šedivé a M. Nové za pomoc při organizaci. Už se těšíme, kam nás zavede příští rok.

Naše fotky a fotky pořadatelů 1, 2 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *