Jak si žije náš robot Edgar

  Ve čtvrtek odpoledne 8. února se na Edgara přišli podívat žáci z robotického kroužku se svým panem uč. Sedláčkem a panem ředitelem ze ZŠ Školní. Přišli během našeho polytechnického kroužku a zkusili si s pomocí robota něco nakreslit. Jejich snažení přihlížel i ředitel nadačního fondu Škoda pan Kučera.


  Celý třetí týden v únoru probíhalo intenzivní školení našich učitelů na zacházení s robotem Edgarem od firmy ABB. Dostali jsme základní kurz seřizování a programování. Kurzu jsem se účastnil já, pan Blažek, paní Šedivá a paní Pavlasová. Všichni jsme úspěšně splnili závěrečný test. Během kurzu si přišel robota vyzkoušet i náš pan starosta a senátor pan Sobotka.


  Plně rozvinout schopnosti robota nám však umožní až licence na program RobotStudio, který umožní programovat a ovládat robota z počítačů, zatím může robota ovládat a programovat jenom jeden člověk. To už si vyzkoušeli naši studenti na polytechnickém kroužku a při některých hodinách informatiky.


  Následující odkazy vám přiblíží slavnostní předávání robota v lednu, o kterém už jsem psal zde na našich stránkách: Krkonošský deníkČeský rozhlas HKVZprávy, Deník 77 zajímavostí, Krkonošský deník 12-01-2024

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *