Lyžařský kurz 6. A na Kantorce

Ve dnech 21. až 25. 2. 2022 se konal lyžařský kurz třídy 6. A, který byl kvůli covidu o rok odložen. Snad i proto jsme se na hory moc těšili. Ubytování na Kantorce a lyžování ve Svatém Petru i výborné sněhové podmínky nám vytvořily základ pro pěkné zážitky.

Zatímco v údolí v pondělí pršelo, na vršcích poletoval sníh, což znamenalo 15 cm nového prašanu, který se báječně lepil na červený stoupací vosk, kterým měli někteří důkladně namazané běžky. V ostatních dnech to už bylo na sluneční brýle, ale stále na modrý vosk. Program od úterý do čtvrtka byl v podstatě stejný. Ráno jsme na běžkách přejížděli 3 km na sjezdové tratě, kde probíhal sjezdařský výcvik. Odpoledne jsme se stejnou cestou vraceli zpět na chalupu. Po lehkém obědě a krátkém odpočinku jsme vyráželi na běžecký výcvik do blízkého okolí. Následovala příprava večeře a večerní program v podobě tematických přednášek.

Poslední den, v pátek, jsme poklidili v chalupě, připravili ji pro další návštěvníky a vydali se na náročnou cestu dolů. Ověšeni jako vánoční stromky jsme sjeli zpět do Strážného, kde na nás již čekali rodiče.

Unaveni, ale spokojeni jsme tímto zahájili jarní prázdniny!

P. Havlíček, L. Rychtr a J. Krejčí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *